Söndag

Jaha, idag har vekrligen vart en dag framför dumburken, skönt att man haft sällskap iaf. Känns som en bakis-dag trots att jag inte var ut igår. Sport, Film och Pizza säger väl allt... Inte fatt jag klagar, det är skönt med sånna här dagar ibland, man behöver dem med.

Nånä, nu är det dags att gå å knyta sig. snart börjar allvaret igen.

Sagan Om Ringen

Aaaaa.... Nu är man ganska trött. Har varit uppe sen kl 06:45 i morse. Varför är jag då fortfarande vaken kan man fråga sig?
Hmm, det har jag egentilgen inget bra svar på, har varit trött sedan kl 23 men inte velat gå å sova. Sen fick jag och Oscar en Crazy idea att vi skulle titta Extended Sagan Om Ringen 1 innan vi går å lägger oss. Nog var det trevligt alltid, men jag tror nog jag har slumrat till ett par ggr. Tyckte Oscar sa nåt om att ja pratar i sömnen innan ha gick ner :-p.

Nåväl, nu är jag trött så trött....
Imorgon blir en ny härlig dag med fotboll och hockey.

Godnatt alla tappra!

Ändrat träningsupplägg

Jaha, då har grejerna anlänt och det var dags att lägga om schemat :-p.

Oki kanske inte så många som vet vad jag snackar om, men jag och några kompisar har beställt kosttillskott för träningen. Några proteindrinkar om dagen och lite gainer efteråt så blir allt susen ;-).

Ok, så stor skillnad gör det väl kanske inte. Men har nu börjat gå ner till 4-6 reps och lite tyngre vikter iaf. Tänkte väl köra det fram till nån vecka före påsk eller nåt innan man får börja en lite mer deffad period. Då blir det att gå upp till 10-12 reps igen och köra mera löpning.

Aja, nu är Rickard en riktig trötter efter att ha suttit och spelat TV-spel med Oscar och Sebbe hela natten... Time to rest!

Sommar

Sommar ja... I detta tunga vintermörker är bara tanken på lite sol och bad en räddning. Tänk att bara få slänga sig ut i vågorna från en varm sandstrand och känna den sköna svalkande känslan. Att bara kunna få vara ledig ett tag och slumra en stund under parasolet.

Ok, nu kommer väl inte min sommar se ut så iaf, finns inte direkt några sandstränder i Kiruna. Men man kanske skulle kunna åka iväg en vecka eller så på semester nånstans långt långt bort, vore så underbart. Annars är det ju bara en njutning att sätta sig på stan med en mjukglass i handen och lite trevligt sällskap.

Men vi går ju mot ljusare tider och jag tycker mig se mer och mer sol för var dag som går. Här är iaf ett försök att uppliva lite sommarkänsla. :-)



Sommar
(Spanar in en tiger från avstånd)

Ovan molnen är himlen alltid blå

Det sägs att det finns alltid nå'nting bra i det som sker,
och tron är ofta den som ger oss styrka.
Ja, man säger mycket, men man vet så lite om sig själv,
när ångesten och ensamheten kommer.

För när vännerna försvinner, eller kärleken tar slut,
ser man allt med lite andra ögon.
Man övar sig, och långsamt blir man bättre på att se
skillnad mellan sanningar och lögner.

Allting kan gå itu, men ett hjärta kan gå i tusen bitar;
Säger du att du är min vän så är du kanske det.

Promenader

Jag älskar verkligen å promenera. Detta är något ganska nytt i mitt liv egentligen. Har alltid gillat att röra på mig, men just långpomenader bara för vandrandets skull är något jag mer eller mindre börjat med under senaste året.

Vare sig man är med någon eller ensam ger det verkligen en tid att fundera. Tänka och reflektera över saker som händer. Visst äre tex skönare att gå en varm vårdag än i snöstorm och -20, men själva grejen för mig handlar inte om själva promenaden i sig, utan tiden man tar sig till att släppa fram det som ligger å oroar, bekymrar eller glädjer.

För om man aldrig tar sig tid till att stanna och reflektera över vart man står, hur ska man då veta vart man är på väg?

Shoppingstreak

Jaha, det kanske är dags att sluta förvånas ändå, blev ju precis som vanligt :-p. Jag och Oscar skulle in på glasbanken och köpa några öl till imorgon.
    Som vanligt så spårade det och slutnotan hamnade på över 1400kr... Vet inte om man ska skratta eller gråtta, pengarna bara rinner bort iaf . Nu är det bara att invänta morgondagen, kommer dock bli svårt att hålla sig när alla godsaker bara står där :-s

Träning

Gud va skönt att kunna träna ordentligt igen... Det är jobbigt när man inte är helt kry och inte vet hur mycket man vågar ta i. Nu kan man iaf köra för fullt och det känns som infektionen har gått ur kroppen.
Sprang för övrigt milen idag på 44min, inte dåligt för att vara mig. Man bör ha i åtanke att jag gjorde det på ett löpband också, inte speciellt motiverande.
Nu ska jag nog ta en vilodag och låta kroppen återhämta sig lite. Får se vad för skoj man skall hitta på dårå. Blir nog att fara ner till stan och inhandla lite festdryck ;-).  Bastu å pilsner väntar ju på lördag, var ett tag sen man festande nu så.
Nåväl, godnatt på er!
Om det nu är någon som är vaken såhär pass sent :-p

A lot on my mind

Ja nog har vi alla mycket att tänka på till och från, men just nu känns det som jag har mer än jag klarar av. Det är mycket som känns lite tungt just nu och jag har många beslut jag måste fatta, å det känns som jag bör fatta dem ganska snart.

Om vi börjar med hälsan så är jag ltie orolig över att jag så lätt drar på mig förkylningar. När man går till läkaren så har de inget vettigt att komma med heller utan bara ger en pencilinkur och hoppas på det bästa. Jag har funderat mycket på om det kan ha något med mina kostvanor att göra eller så, man måste ju äta rätt när man tränar hårt.
Men jag anser att jag har en bra kost och äter allltid kosttillskott i form av vitaminer och andra stärkande medel så jag vet inte alls. Ett litet citat från läkaren "Du kanske bara har otur i ditt liv just nu", ja vad ska man säga om det.

Går vi vidare är ju skolan ett stort problem. Är verkligen inte nöjd med hur utbildningen ser ut just nu. Känns verkligen som att hela skolan skiter i alla ekonomer. Lärarna känns obrydda och resultaten från eleverna ger ju samma svar. Att det är så många som kuggar kan ju inte bara bero på eleverna, det måste vara nåt fel i kursupplägget.
När man nu fått tillbaka sina 3 senaste tentor och märker att man i princip är några poäng ifrån G på allihopa blir man ju lite fundersam. Inte bara det att de tär på själen å misslyckas, men jag vet att jag kan så mycket bättre. Jag är inte typen som skryter, men jag vet att jag är smart och duktig när det kommer till skolarbete. Har aldrig i mitt liv haft sånna problem som jag har nu. Ändå tycker jag att ja försöker mer än någonsin, det kan inte vara såhär svårt!

När det gäller det sociala livet söker jag väl även där efter viss harmoni. Har tex inte haft en riktigt rolig utekväll på väldigt länge. Vet inte om det är så att jag inte trivs i Luleå-stämningen eller om jag går ut i fel sällskap, men nåt äre som inte stämmer.
Men jag känner mig inte helt trygg just nu heller, det är få personer som jag verkligen känner att jag kan lita på fullt ut. Visst har jag väl nån som börjat växa fram och betyder allt mer, troligen mer än denna inser. Men jag kan verkligen inte förneka att jag saknar personer som Micke, en själsfrände som man alltid vet vart man har.

Superbowl

Tänkte jag kunde börja med att berätta vad som hänt idag.

Dagen började med att ögonen öppnades vid 13 tiden. Det var riktigt skönt att få sova ut och känna sig ordentligt utvilad. Ja hela dagen idag har väl mer eller mindre vart lite återhämtning från igår kväll/natt då vi hade en riktig uppesittarkväll.

Vi hade bestämt oss för att kolla Rocky, käka pizza och genomlida hela Superbowl. Det var en lång kväll som slutade först vid 4-tiden med  fyra slitna soldater som tappaert hade tryckt i sig pizza, kaffe, bullar och dylikt så de höll på att jäsa sönder.

Det var en riktigt bra kväll måste jag säga, trevligt sällskap och riktigt god pizza, absolut bästa jag hittils ätit i luleå. Det får vi göra om igen killar!

Annars har jag vart ganska flitig idag och gjort klart all skola samt vart en sväng på gymmet. Visst krånglar halsen än och jag vete tusan vad ja skall göra åt det :-s... Men vi får hoppas det löser sig tids nog.


Första försöket

Jaha, tänkte man skulle skaffa en sån här och börja skriva lite. Vet inte direkt vad innehållet i bloggen ska handla om, men det kommer nog mest handla om saker som händer i mitt liv och vad jag tycker och tänker. Känns som man ofta har mycket man vill få ut så det kan va skönt att ha någonstans där man känner man kan skriva.

Nåväl, den är just skapad nu och utseendet med mera är bara ett test, får se vad som händer i framtiden. Om det låter det minsta intressant får ni gärna fortsätta komma hit å läsa och kommentera.

184102-1